Trombonestraat 121
3822 CW AMERSFOORT

 

Tel: 033-4553013

 

info@dierenkliniekzielhorst.nl

 

 

Juni chipmaand

 

 


JUNI chipmaand, chippen voor 29,50 euro 


 

 

De maand juni is traditiegetrouw uitgeroepen tot chipmaand om eigenaren te motiveren hun dieren te laten chippen en registreren. Elk jaar raken een heel aantal dieren met name katten, maar ook honden zoek, die indien ze gechipt en geregistreerd waren geweest,  weer snel bij hun eigenaar zouden zijn terugkomen.


 


Het chippen is nu al verplicht indien u uw dier meeneemt naar het buitenland en voor pups, die geboren zijn na 1 april 2013. Tevens voor alle honden die ingevooerd worden naar Nederland.


Een chip is een kleine transponder met de afmeting van een rijstkorrel. Hierop staan een uniek nummer en land  waar de chip geïmplanteerd is. De chip wordt ingebracht met een dikke naald, waarvan het dier nauwelijks iets merkt. De registratie vindt plaats bij bijv. NDG (Nederlandse Databank Gezelschapsdieren) of een andere databank.


Wat belangrijk is, is dat indien u verhuist u ook het nieuwe adres bij uw databank doorgeeft.


 


Het chippen heeft diverse belangrijke functies nl:

 

 

 

 

  • Het terugvinden van uw “weggelopen “ huisdier

  • Hondenhandel controleren, zodat wij weten of pups uit het buitenland afkomstig zijn en dat dit op een nette manier plaatsvindt.

  • Aangereden dieren sneller de noodzakelijke hulp verlenen. Denk hierbij bijv.aan een aangereden kat. Het diertje wordt met de dierenambulance naar de dierenarts gebracht. Deze concludeert bijv. een gebroken poot, echter er is geen eigenaar bij. Het eerste wat dierenambulance en dierenarts doet is kijken of de kat gechipt is. Is dit niet het geval, dan zal de dierenarts alleen de levensbedreigende zaken kunnen behandelen en met de gebroken poot moeten wachten, omdat hier nog geen toestemming van de eigenaar voor is gegeven. Komt er dan geen eigenaar opdagen dan zal daarna met dierenbescherming etc. overleg gepleegd moeten worden wie de kosten gaat dragen. U begrijpt dat hier onnodig dierenleed en te lange tijd overheen gaat, voordat de kat haar behandeling kan krijgen

 

 

 

 

Bij het LICG (landelijk informatiecentrum gezelschapsdieren) kunt u onder www.chipjedier.nl nog extra informatie vinden.

 

Omdat wij het heel belangrijk vinden dat alle dieren gechipt worden roepen wij juni dan ook uit tot de chipmaand en kan elke eigenaar zijn dier laten chippen en registreren voor het bedrag van 29.50 euro.

 


 

 

 

Trombonestraat 121
3822 CW AMERSFOORT

 

Tel: 033-4553013

 

info@dierenkliniekzielhorst.nl     

 
maandag  9.00 - 19.00  uur 
dinsdag 9.00 - 17.00  uur
woensdag 9.00 - 19.00  uur
donderdag 9.00 - 17.00  uur
vrijdag 9.00 - 19.00  uur