Trombonestraat 121
3822 CW AMERSFOORT

 

Tel: 033-4553013

 

info@dierenkliniekzielhorst.nl

 

 

Een KEI van een konijn

 

Soms maken we dingen mee in de praktijk die we graag willen delen met onze klanten. Met toestemming van de eigenaar hierbij het bijzondere verhaal van het konijn Winston. Winston kwam op het spreekuur met als problemen slecht eten en hij maakte regelmatig kreunende geluiden. Bij het lichamelijk onderzoek bleek hij heel pijnlijk te zijn als we zijn buik navoelden. De echte pijn bleek pas toen we zachtjes op zijn blaas drukte. Er was daar een hele harde zwelling te voelen en het arme konijntje had direct hevige aandrang om te plassen. Daarbij kreunde hij en had hij duidelijk veel pijn.

 

 

 

Een röntgenfoto gaf gelukkig snel en duidelijk uitsluitsel wat er aan de hand was. Maar liefst 7 blaasstenen waren er in zijn blaas aanwezig, waarvan er 1 enorm groot was, namelijk 2 cm!!! Als wij mensen zo’n blaassteen zouden hebben zouden we al veel pijn hebben, laat staan een klein konijntje van 1.5 kg. We hebben Winston dan ook snel pijnstillers gegeven en hebben hem geopereerd.


 

 

 

Alle blaasstenen zijn tijdens de operatie verwijderd. En ondanks dat hij al 9 jaar was en het een zware ingreep was heeft de dappere Winston het toch goed doorstaan. Hij mocht de dag van de operatie ’s middags alweer naar huis.

 

 

Ook na de operatie heeft hij natuurlijk pijnstillers gekregen en elke dag knapte hij wat verder op. Hij is de dagen na de operatie nog een paar keer op controle geweest, zijn blaas was niet meer zo pijnlijk en hij had ook niet steeds meer verhoogde aandrang om te plassen. Natuurlijk wilde hij wel graag weer naar buiten, maar hij moest van ons nog even binnen blijven tot de hechtingen na 10 dagen konden worden verwijderd.

10 dagen na de operatie konden de hechtingen verwijderd worden en was Winston al iets aangekomen in gewicht en voelde zich stukken beter.

 

 

Trombonestraat 121
3822 CW AMERSFOORT

 

Tel: 033-4553013

 

info@dierenkliniekzielhorst.nl     

 
maandag  9.00 - 19.00  uur 
dinsdag 9.00 - 17.00  uur
woensdag 9.00 - 19.00  uur
donderdag 9.00 - 17.00  uur
vrijdag 9.00 - 19.00  uur